Vedligeholdelse af plankeborde

Er du i tvivl om, hvordan du kan passe bedst muligt på dit plankebord? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi har lavet en nem og overskuelig guide til dig. Alle vores plankeborde bliver nemlig her hos Strum produceret med stærkt naturtræ, og vi har dermed med levende materiale at gøre. Det er derfor også vigtigt, at du gør lidt for at passe på dine planker og giver dem noget kærlighed, så de kan holde sig pæne i længere tid.  

Der findes naturligvis flere ting du kan gøre for vedligeholdelse af plankeborde, men her har vi samlet en simpel guide med de vigtigste ting. 

 

Så nemt er behandling af plankebord 

Der skal heldigvis ikke det store arbejde til at holde et plankebord pænt og skinnende. Faktisk kræver vores træ ikke den store vedligeholdelse, men du kan med få tips og tricks gøre meget for at forlænge levetiden på træet. 

Til dagligt kan du blot nøjes med at tørre dit plankebord af med en tør eller en våd klud, så du dagligt fjerner det støv og andet snavs fra bordet, der kan sætte sig og tørre ind i bordpladen. Her er det til gengæld meget vigtigt, at du ikke vrider din klud op med stærkt rengøringsmiddel, som du normalt bruger til andre overflader i dit hjem, da rengøringsmidler som disse kan gå ind og ødelægge træet og fjerne noget af farven fra den. Så en ren klud med rent vand er altså nok til at fjerne skidt og støv fra dit plankebord. 

  

Her er 4 gode grunde til, at du bør pleje og behandle dit plankebord 

  1. Vedligeholdelse af plankeborde forlænger levetiden af træet
  2. Du undgår dybe ridser og mærker i din bordplade 
  3. Farven i træet vil med den rette vedligeholdelse ikke falme
  4. Du holder plankerne på din bordplade skinnende i længere tid 

 

Hvad kan jeg bruge til vedligeholdelse af plankebord? 

Til behandling af plankebord anbefaler vi, at du bruger de plejende produkter fra brandet Rubio Monocoat, som blandt andet er dem, vi bruger her hos os. Du kan derfor også købe dem med fra os. Deres olier indeholder hverken opløsningsmidler eller vand, og de er derfor rigtige gode for træet. 

Af Rubio Monocoat sælger vi både olie til træ, sæbe til rengøring af overflader, universalsæbe til oliebehandlet træ og gulvlak. 

Som tiden går, kan din bordplade godt komme til at se lidt tør ud. Behandling af plankebord med olie kan her være en rigtig god idé, og det er heldigvis super nemt. Vi har både olie, som kan smøres på, samt olie, som kan sprayes på. Husk altid på at lade olien tørre godt. Der kan være stor forskel på de forskellige olier, og vi anbefaler derfor altid, at du følger anvisningen på den olie, du har valgt, så du sikrer, at den tørrer længe nok. 

 

Hvordan behandler jeg ridser og mærker i mit plankebord?

Vores plankeborde er meget robuste, og der skal derfor også meget til, for at en synlig skramme opstår. Skulle det ske, at der kommer en rids eller et mærke i dit plankebord, er det heldigvis også nemt at fjerne igen. Med noget godt sandpapir kan du nemlig hurtigt slibe de fleste ridser og mærker væk, som ikke er alt for dybe. Når bordpladen er blevet slebet til, kan du med fordel give det en oliebehandling, så det igen skinner.  

 

Hvad kan jeg ellers gøre for at passe på mit plankebord?

Som nævnt tidligere, er det naturligvis vigtigt, at du ofte tørrer bordpladen over med en ren klud, som kan være tør eller fugtet med noget rent vand. På den måde undgår du, at spildte madrester eller andet snavs ikke sætter sig for godt fast til træet. Derudover er det en rigtig god idé altid at bruge bordskåner til varme gryder, pander eller kopper, så du ikke sætter dem direkte på plankebordet. Hvis træet får for meget direkte varme, risikerer du, at det får nogle mærker, som kan være svære at få væk igen. 

Vedligeholdelse af plankeborde kræver ikke meget mere end dette, og hvis du blot husker at passe på det med vores få tips, så kan du faktisk have dit plankebord i rigtig mange år. Vi håber, at vores guide til vedligeholdelse af plankebord har været til hjælp.

← Ældre opslagSkriv en kommentar