Størrelsesguide

Vi ved, at det kan være svært at vurdere, hvor stort et spisebord skal være, og du sidder måske med det klassiske spørgsmål som ”hvor bredt skal et spisebord være”. Der er desuden stor forskel på de runde og de firkantede spiseborde. Vælger du et rundt spisebord, er der ofte mere albueplads, når du sidder ved dette bord, end når du sidder omkring et firkantet bord. 

 

Vælger du et firkantet spisebord, vil det måske tage noget mere plads fra dit rum, da det har kanter, men her kan du til gengæld gøre meget med pladsen, når du vælger stole. Du kan eksempelvis vælge at have en bænk stående på den ene eller begge sider af det firkantede bord, som nemt kan gemmes væk under bordet. Det skaber desuden plads til flere omkring bordet, da en bænk til eksempelvis 4 personer ikke vil fylde så meget, som 4 stole vil gøre. 

 

Når du bestiller et bord igennem Strum, vil vi gerne vejlede jer så i er sikre på, at der er siddepladser nok ved bordet. Hos Strum anbefaler vi, at man har cirka 60-65 cm til hver person. Har man det fint med at sidde tættere, kan det sagtens tænkes at man kan presse en ekstra stol ind ved bordet. Firkant bord:

160 cm længde: 4 personer
180 cm længde: 4-6 personer
200 cm længde: 6 personer
220 cm længde: 6-8 personer 
240 cm længde: 6-8 personer 
260 cm længde: 8 personer

Rundt bord: 
Ø120 cm: 4 personer
Ø140 cm: 6-7 personer
Ø160 cm: 8 personer
Ø180 cm: 10 personer

Denne størrelsesguide er blot en vejledning og vi kan derfor ikke sige med 100% sikkerhed at der vil være plads til de angivende personer. Bredden på dine stole har selvfølgelig også en betydning for hvor mange der kan sidde ved et bord. Derudover kommer antallet også an på hvilke ben man vælger til sit bord.

trustpilot image 4.6 Stjerne på Trustpilot